Search

فهرست مطالب

نگهداری کاکتوس در خانه | معرفی 5 نوع کاکتوس

نگهداری کاکتوس

فهرست مطالب

نگهداری کاکتوس در خانه بسیار راحت و جالب می‌باشد. کاکتوس ها گیاهان بسیار مقاومی می‌باشند که بیشتر آن‌ها در محیط کم نور خانه میتوانند دوام بیاورند. بنابراین می‌توان گفت انتخاب کاکتوس در محیط منزل گزینه مناسبی می‌باشد؛ اما روش نگهداری کاکتوس در خانه اهمیت بالایی دارد. زیرا در نحوه نگهداری کاکتوس اگر بعضی از موارد را رعایت نکنید، از جمله آبیاری، نوع کود و نوع خاک؛ کاکتوس شما حتما از بین خواهد رفت. در این مطلب نحوه نگهداری کاکتوس در خانه را شرح دادیم و به کلی سعی کردیم راهنمای خوبی برای نگهداری این گیاه برای شما محیا کنیم.

نگهداری کاکتوس در خانه
نگهداری کاکتوس در خانه

1- کاکتوس

کاکتوس گیاهی است، از تیره کاکتوسان (Cactaceae)، متعلق به راسته گیاهی میخک‌سانان که گیاهانی گوشتی و دارای خار هستند. خانوادهٔ کاکتوس‌ها شامل حدود ۱۲۷ سرده و ۱۷۵۰ گونه شناسایی‌شده هستند. این گیاهان بسیار مقاوم به کم‌آبی و خشکی به‌شمار می‌آیند. با وجود این‌که برخی از کاکتوس‌ها بومی مناطق مرطوب هستند، بسیاری از آن‌ها در مناطق گرم و خشک، از جمله در بیابان آتاکاما، یکی از خشک‌ترین نقاط دنیا نیز رشد می‌کنند.

کاکتوس طی فصول مرطوب یا به هنگام توفان‌های ناگهانی آب ذخیره کرده و آن را طی ماه‌های خشک به مصرف می‌رساند. ساقه کاکتوس توسط تیغ‌هایی محافظت می‌شود. کاکتوس‌ها برگ‌های خیلی کوچکی داشته یا اصلاً برگ ندارند.

2- نگهداری کاکتوس

نگهداری کاکتوس بسیار آسان است. کافی است این گیاه را در یک جای خانه قرار بدهید و از وجود آن لذت ببرید و کمترین رسیدگی را به این گیاه بکنید.

3- روش نگهداری کاکتوس در خانه

1- نور:

تمامی کاکتوس ها به نور زیاد نیاز دارند. اکثر کاکتوس ها برای مناطق قاره آمریکا می‌باشند و در نور شدید آفتاب رشد می‌کنند. اما بعضی از کاکتوس ها در مکان هایی با نور کم هم می‌توانند دوام بیاورند ولی رشد آن‌ها کاهش می‌یابد. هر چقدر نور بیشتری به این گیاه بتابد و از نظر نوری این گیاه تامین باشد، مقاومت این گیاه نسبت به کم آبی بیشتر خواهد شد!

2- آبیاری:

آبیاری کاکتوس ها مهم ترین دلیل خرابی این گیاه در روش نگهداری کاکتوس در خانه است. کاکتوس ها کاملا گیاهانی هستند که به آب کم نیاز دارند. هنگامی که خاک گلدان این گیاه کاملا خشک باشد، باید اقدام به آبیاری کنید. در غیر اینصورت گیاه به سرعت شروع به خراب شدن می‌کند. ریشه این گیاه در شرایط آب زیاد به سرعت از بین می‌‌رود و طوقه آن به سرعت گندیده می‌شود.

در نگهداری کاکتوس آبیاری مهم ترین اولویت است که باید دیر به دیر آبیاری کنید. در روش نگهداری کاکتوس در خانه حدودا هر 1/5 الی 2 ماه یکبار آبیاری کفایت می‌کند.

3- خاک:

نگهداری کاکتوس مانند تمام کاکتوس ها رابطه مستقیم با نوع خاک گلدان خود دارند. اگر خاک این گیاه مقوی باشد، شاهد رشد مطلوب این گیاه خواهید بود. خاک مناسب برای کاکتوس، ترکیب پیت ماس، کوکوپیت، ماسه می‌باشد. این ترکیب ماده مغذی مناسبی برای کاکتوس ها فراهم می‌کنند.

4- گلدان:

در انتخاب گلدان برای این گیاه دقت کنید که زهکش مناسبی داشته باشد. اگر آب و رطوبت گلدان به کندی از گلدان خارج شود، حتما باعث از بین رفتن کاکتوس خواهد شد. در انتهای گلدان حتما از لیکا یا پوکه معدنی استفاده کنید. اگر گلدان شما بلند است، نصف گلدان را با لیکا پر کنید. اگر کل گلدان را با خاک پر کنید باعث تجمع رطوبت و خیسی دائمی خاک در انتهای گلدان می‌شود و باعث از پوسیدگی طوقه و ریشه می‌شود. این نکته برای تمامی گیاهان می‌باشد.

5- کوددهی:

کوددهی در نگهداری کاکتوس بسیار میتواند موثر باشد. برای کوددهی این گیاه باید دقت کنید که از کودی استفاده کنید که از نیتروژن با درصد پایین استفاده کنید. در نحوه نگهداری کاکتوس اگر از کود نیتروژن بالا مانند NPK 20-20-20 استفاده کنید، دیواره کاکتوس باعث ترک خوردن و ترکیدگی می‌شود. برای این گیاه از کود آهن هیچوقت استفاده نمی‌شود؛ زیرا عنصر بسیار کم مصرفی برای این گیاه می‌باشد و باعث می‌شود به سرعت از بین برود.

پیشنهاد ما برای کوددهی کاکتوس ها کود کاکتوس سبزگیاه می‌باشد.

مطالعه بیشتر و خرید: کود کاکتوس و ساکولنت سبزگیاه

کود کاکتوس سبزگیاه باعث گلدهی و میوه‌دهی، رشد طولی، افزایش مقاومت ساقه ، ریشه‌زایی، تقویت ریشه، پاجوش دهی و افزایش کیفیت میوه بشود.

داخل محصول کود کاکتوس یک بسته کود هیومیک اسید و یک بسته کود NPK12-12-36 می‌باشد که تمام آنچه کاکتوس شما نیاز دارد در این محصول وجود دارد.

در کنار این کود می‌توانید از کود آمینو اسید هم استفاه کنید.

مطالعه بیشتر و خرید: کود آمینواسید

گلدهی کاکتوس
گلدهی کاکتوس
میوه‌دهی کاکتوس اپونتیا
میوه‌دهی کاکتوس اپونتیا

6- قلمه کاکتوس:

برای قلمه این گیاه، ابتدا اندام را با یک چاقوی تیز و ضد عفونی شده ببرید. و بعد به مدت یک الی دو هفته در هوای خشک قرار بدهید تا پینه ببندد. قرار دادن قلمه کاکتوس بلافاصله بعد از بریدن آن باعث از بین رفتن کاکتوس خواهد شد. بعد از پینه بستن قلمه، در یک گلدان گیاه را بکارید و به اندازه سه سانتی متر کاکتوس در داخل خاک قرار دهید. قلمه را به مدت یک ماه در معرض آفتاب شدید قرار ندهید. میتوانید از کود 10-52-10 استفاده کنید تا به ریشه دهی این گیاه کمک کند.

بعد برش قلمه به مدت 2 هفته باید در معرض هوا باشد
بعد برش قلمه به مدت 2 هفته باید در معرض هوا باشد
نحوه برش قلمه کاکتوس
نحوه برش قلمه کاکتوس

4- کاکتوس ساگوارو

ساگوارو (نام علمی: Carnegiea gigantea) نوعی کاکتوس شبیه به درخت می‌باشد که می‌تواند تا ۲۵۰ سال عمر کند ساقه بشکه‌ای شکل آن دارای پره‌های موازی که روی آنها توسط تیغه‌هایی پوشانده شده‌است می‌باشد. در هنگام بارندگی بدنه این گیاه پر ازآب شده و بزرگ می‌شود و پره‌ها به طرفین گسترش پیدا می‌کنند در فصل بهار گیاه ساگوارو گلهای سفید مایل به کرم فنجانی شکل درمی‌آورد این گلها توسط حیوانات زیادی گرده افشانی می‌شوند که از جمله آن حیوانات می‌توان فاخته که در روز روی آن می‌نشیند و خفاش که در شب روی آن می‌نشیند را نام برد.

کاکتوس ساگوارو
کاکتوس ساگوارو
گلدهی کاکتوس ساگوارو
گلدهی کاکتوس ساگوارو

درخت ساگوارا بومی بیابان سونورا واقع در جنوب غربی ایالات متحده آمریکا و شمال مکزیک است. دنده‌های این کاکتوس توسط سرخ‌پوستان بومی برای ساختمان‌سازی استفاده می‌شده‌است. گل این درخت گل ایالتی ایالت آریزونای آمریکاست. شایان گفتن است که طبق قوانین کیفری اریزونا کندن یا معدوم سازی کاکتوس ۲۵ سال حبس مجازات دارد.

5- افوربیا تریگونا

این گیاه با ساقه های راست و خارها و برگ های کوتاهش ظاهری زیبا برای اضافه شدن به دکوراسیون داخلی منزل شما دارد. به دلیل عصاره شیری داخل ساقه هایش به درخت شیر آفریقایی نیز شهرت یافته است. افوربیا تریگونا به محیط کم نور مقاوم می‌باشد. این گیاه در ایران به دو نوع رنگ سبز و قرمز موجود می‌باشد. این گونه رشد سریعی نسبت به سایر کاکتوس ها دارد. نگهداری کاکتوس افوربیا تریگونا در خانه بسیار رایج شده است.

افوربیا تریگونا قرمز
افوربیا تریگونا قرمز
افوربیا تریگونا سبز
افوربیا تریگونا سبز

6- افوربیا اینگنس

این مدل کاکتوس که به نام افوربیا اینگنس می‌باشد، مقاوم ترین کاکتوس نسبت به نور کم می‌باشد. تمام کاکتوس‌ها از جمله افوربیا اینگنس، اگر در محیط خانه نگهداری می‌شوند، یک مرتبه وارد محیطی قرار داده بشوند که در معرض نور مستقیم خورشید باشد دچار گیاهسوزی شدید و ازبین رفتن آن‌ها خواهد شد. اگر قصد دارید از کاکتوس ها در محیط بیرون نگهداری کنید اول باید از محیطی که هستند به محیط کمی پر نور تر ببرید و بعد از یک الی دو ماه به محیط کمی پر نور تر.

سپس در محیط سایه بیرونی منتقل کنید و سپس بعد از یک ماه به محیط سایه آفتاب منتقل کنید و بعد از یک ماه می‌توانید کاکتوس را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. توجه داشته باشید که حتما از کود آمینواسید برای مقاوم شدن کاکتوس به تنش استفاده نمایید.

گلدهی افوربیا اینگنس
گلدهی افوربیا اینگنس
افوربیا اینگنس
افوربیا اینگنس

7- سرئوس پریانوس

Cereus peruvianus این گیاه جز خانواده سرئوس ها می‌باشد که گیاهانی می‌باشند که رشد مطلوبی دارند. نگهداری کاکتوس سرئوس پریانوس در خانه راحت است. این کاکتوس هم گل های زیبایی دارند و هم میوه های خوشمزه. کاکتوس سرئوس پریانوس دارای مدل های مختلف است که متداول ترین گونه‌های آن سرئوس پریانوس ساده و پیچ است.

سرئوس پریانوس
سرئوس پریانوس

8- اپونتیا

اپونتیا ها گیاهانی می‌باشند که معمولا به صورت دایره ای رشد می‌کنند و رشد زیادی دارند. این گیاهان هم گل و هم میوه میدهند. اگر در شرایط نور کم باشند، ساقه های جدید آن دراز و به صورت گرد نمی‌شود. در دمای بالا این گیاه شل می‌شود. نحوه نگهداری کاکتوس اپونتیا در نور زیاد است.

کاکتوس اپونتیا
کاکتوس اپونتیا

9- سخن آخر

نگهداری کاکتوس ها در خانه بسیار ظاهر خانه را زیبا و شیک می‌کند. همانطوری که مطالعه کردید روش نگهداری کاکتوس در خانه بسیار راحت می‌باشد. برای نحوه نگهداری کاکتوس ها میتوانید هر 2 ماه از هیومیک اسید استفاه کنید که PH خاک را تنظیم می‌کند و باعث افزایش جوانه‌زنی و افزایش جذب عناصر غذایی و خیلی از مزیت های دیگر می‌شود. در مورد نحوه نگهداری کاکتوس اگر سوالی داشتید میتوانید در قسمت تماس باما یا در قسمت نظرات همین صفحه از ما بپرسید.

  1. روش نگهداری کاکتوس در خانه برای اشخاص آماتور دشوار است؟

    خیر، کاکتوس ها راحت ترین نگهداری را در بین گیاهان دارند و نگهداری کاکتوس در خانه برای تمام کسانیکه شرایط نوری خوب دارند کاملا آسان است.

  2. آیا استفاده از کود در نحوه نگهداری کاکتوس ضروری است؟

    کاکتوس ها برای رشد خود نیاز به یک بستر کاشت خوب دارند. اگر مواد مغذی را برای آن‌ها تامین کنید باعث سالم ماندن و تمیز بودن کاکتوس خواهید شد. در نحوه نگهداری کاکتوس انتخاب کود مناسب و استفاده بموقع از قارچ کش دارای اهمیت زیادی است.

  3. در خانه‌ای که نور خیلی زیاد ندارد برای نگهداری کاکتوس کدام نوع مناسب تر است؟

    Euphorbia ingens

    کاکتوس افوربیا اینگنس یکی از مناسب ترین کاکتوس ها در محیط های کم نور است.

به اشتراک بذارید...

باما در ارتباط باشید

کودهای سبز گیاه

کود آمینو اسید مایع | 3%

سم قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم | 2 در 1

بذر ریحان سبز

کود ورمی کمپوست | 10 و 5 کیلوگرم

کود ریشه | محلول سبزگیاه S1

کود آهن EDDHA 6%

کود جلبک دریایی | همراه 17 عنصر

کود گیاهان آپارتمانی | دارای 11 عنصر

کود کاکتوس | (NPK0-54-34 + Humic acid)

کود زاموفیلیا و سانسوریا | NPK 54-34+Humic acid

کود آمینو اسید | همراه با 19 عنصر

کود پتاسیم بالا | 36-12-NPK 12

هیومیک اسید | 14 ویژگی برای گیاه

کود فسفر بالا | NPK 10-52-10

کود فیکوس | همراه 3 کود آمینواسید، NPK و محرک ریشه

کود NPK سه بیست | NPK 20-20-20+TE

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top